Chocoballetjes (45-tal)
- 18 dadels
- 3 dikke lepels cacaopoeder
- 3 dikke lepels amandelpasta
- 1 el amandelpoeder om balletjes in te rollen achteraf
Dadels ontpitten. 1 handvol amandelen tot poeder vermalen in keukenrobot.
De dadels met de cacao en amandelpasta in de keukenrobot met S-mes doen. Mixen tot fijngemalen.
Rol met de handen tot kleine of grote balletjes.
Rol de balletjes in het amandelpoeder.
Dit recept is voor ongeveer 45 - kleine -balletjes.
Tip:
voor een nog sneller gerechtje:
Ontpit de dadel overlangs en stop er een amandelnoot in.
Stop een stukje pure chocola van minimum 80% in je ontpitte dadel.
Vit E, B1,2,3,5,6,11, Ca, Magnesium, Kalium, Zink, ijzer, fosfor.
goed voor bloedarmoede, hart, brein, antioxidant, bevat ijzer en koper
omega 3, lage GI, antioxidantenrijk, tegen ontstekingen, diabetes, kanker