groene pijl

Kom meer te weten over mijn aanpak.

Mail voor een afspraak

of bel 0473 96 99 74

Darmtherapie

Een goede darmwerking is van essentieel belang voor een goede gezondheid. Ruim 80 % van onze weerstand en immuniteit vinden hun oorsprong in de darmen. Daarom is een goede, regelmatige stoelgang een belangrijke indicator van de gezondheidstoestand van de mens.

Een slecht werkende dikke darm zorgt voor verstopping of constipatie, darmgassen en vervuiling van het bloed en het hele lichaam. Door maag en darmen te reinigen worden de uitscheidingsorganen gestimuleerd om hun afvalstoffen af te voeren waardoor genezing van het hele lichaam en geest tot stand komt.

Een gezondheidstherapeut kan beroep doen op een hele resem van therapieën om de darmen te reinigen en te zuiveren afhankelijk van uw medische voorgeschiedenis. (oa  olie-, azijn-, lijnzaad-, klei- of sappenkuur)

Soms is het nodig om een uitgebreid stoelgangonderzoek te laten doen om klaarheid te brengen in de toestand van de darmflora en de vertering. Met de juiste natuurlijke middelen zoals probiotica, schimmel-, bacteriedodende en soms anti-parasitaire producten kunnen we het natuurlijk evenwicht in de darmen weer herstellen waardoor u weer volop energie heeft en ook uw huid er weer beter uitziet. 

Individuele begeleiding

Na een uitgebreide bevraging over uw klachten stellen we een individueel plan met een gezonde voeding en een voor u haalbare levenswijze voor. al dan niet gecombineerd met bepaalde lichaamsbehandelingen.

We zorgen ook voor verdere begeleiding- en opvolgingstherapie. 

Interesse op regelmatige tijdstippen mijn nieuwsbrief te ontvangen met tips voor een gezonde voeding en goede leefgewoonten? Meldt u hier aan